Aid Kit 400x300

Als je in het CMS (de achterkant) aanpassingen aan de website hebt gedaan/laten doen dan moet je aan de voorkant eerst even de pagina verversen om deze veranderingen te kunnen zien. Hiervoor kun je het pijltje voor "refresh", "herladen" of "vernieuwen" gebruiken of simpelweg op de F5 toets drukken (bij sommige browsers is dit de toestencombinatie Ctrl + R). Vaak is dit voldoende, zeker bij kleine wijzigingen.

let er ook op dat het bij de meeste Joomla! websites zo is dat Joomla zelf een cache vult. Deze moet je opschonen voordat je de voorkant ververst. Dit doe je je helemaal onderin de balk legen bij de tekst 'Cache opschonen' (Clean Cache):

Clean Cache JoomlaB

Clean Cache Joomla

Soms is het nodig om ook je browser cache te legen. Bij vrijwel alle browsers kun je hiervoor de toetsencombinatie Ctrl + Shift + Delete gebruiken.

Meer uitleg:

bij Firefox
bij Internetexplorer
bij Chrome
bij Safari

Bekijk ook eens deze video: